Deniz, kara, hava ve uzay platformları için yerli, yenilikçi ve özgün haberleşme teknolojileri ile aviyonik sistemler geliştiren CTech, 17-21 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de gerçekleştirilen ve körfez bölgesinin en önemli savunma sanayi fuarlarından IDEX 2025’te ürünlerini tanıtıyor.
CTech, “Türkiye’de öncü, dünyada oyuncu olma” vizyonuyla küresel marka olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Birçok farklı ülkede aktif olarak kullanılan yenilikçi çözümleriyle dikkat çeken şirket, IDEX 2025’te, özellikle İnsansız Deniz Araçları (İDA) ve İnsansız Kara Araçları (İKA) platformlarına yönelik geliştirdiği haberleşme çözümleriyle Körfez bölgesindeki iş birliklerini güçlendirmeyi ve uluslararası katılımın yüksek olduğu bu fuarda pazar payını genişletmeyi amaçlıyor.
Türkiye’nin Savunma Sanayi İhracatına Önemli Katkı Sunulacak
CTech Genel Müdürü Dr. Cüneyd Fırat, IDEX Fuarı’nın stratejik önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “IDEX, Körfez bölgesi başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini bir araya getiren prestijli bir organizasyon. CTech olarak, burada yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Körfez ülkelerine ileri teknoloji ürünlerimizi tanıtarak ülkemizin teknoloji ihracatına katkı sağlamayı ve uluslararası pazardaki etkimizi artırmayı hedefliyoruz.”
İnsansız Deniz ve Kara Araçlarına Yönelik Ürünler Ön Planda
Bölgede artan İnsansız Deniz ve Kara Araçları talebine yönelik çözümleriyle fuarda güçlü bir şekilde yer aldıklarını belirten Fırat, şunları söyledi:
“Ülkemiz, İnsansız Deniz Araçları (İDA) alanında dünyada öncü bir konuma sahip ve Türkiye’deki İDA projelerinin büyük bir kısmında CTech uydu haberleşme terminali AquaARX yer alıyor. Yine ülkemizdeki insansız kara araçlarının büyük çoğunluğunda ve bazı Körfez ülkelerinin platformlarında Ufuk Hattı ve Dışı (Line of Sight – LOS ve Non-Line of Sight – NLOS) haberleşme terminali ailemiz UfukLink Mini kullanılıyor. Sahada kendini kanıtlamış bu ürünlerimizin, Körfez bölgesinde giderek yaygınlaşan İDA ve İKA kullanımı için büyük bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz.
Ayrıca, özellikle hareketli platformlar için geliştirilen, hareket halindeyken GSM ve uydu üzerinden veri ile ses haberleşmesini sağlayan yeni ürünümüz TrackARX; helikopter kanatçıklarının sinyal kesici etkisine karşı geliştirilen helikopter uydu haberleşme terminalimiz HeliARX; çeşitli iletişim kanallarını birleştirerek haberleşmede kesintisizliği ve elektronik karıştırmaya dayanıklılığı sağlayan SCOFUS ürünümüze aviyonik yetenekler kazandırılmasıyla insanlı helikopter ve uçaklar için kullanıma elverişli hale gelen ScofusAvio gibi ileri haberleşme teknolojilerimizle, askeri ve devlet hava araçları tedarik ve modernizasyon programlarını da desteklemeyi hedefliyoruz.”
“Uzay Yatırımlarında da Yer Alacağız”
Fırat, uzay alanındaki tecrübeleri ile de Körfez bölgesinde yer almak istediklerini belirterek; “Fuarda, insansız sistemler için geliştirdiğimiz çözümleri tanıtmanın yanı sıra, uzay alanında artan yatırımlara yönelik girişimlerimizi de pekiştireceğiz. Bölgedeki uzay projelerinde yer almak adına yürüttüğümüz çalışmaları, fuar vesilesiyle daha da ileri taşımayı planlıyoruz.” dedi.